Informace pro tisk

09-02-2009 - Amsterodam | Nizozemsko

Nikon uvádí objektiv AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G

Společnost Nikon Europe s potěšením uvádí nový, vysoce světelný objektiv DX NIKKOR, model AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G. Objektiv se vyznačuje vysokou světelností f/1,8 pro jasný obraz v hledáčku a překrásně neostré pozadí při malé hloubce ostrosti. Objektiv je vybaven výjimečně kompaktním kruhovým ultrazvukovým zaostřovacím motorem Nikon pro tiché, rychlé a přesné automatické zaostřování i na fotoaparátech bez vestavěného zaostřovacího motoru, jako jsou přístroje Nikon D40 a Nikon D60.

„Tento objektiv je excelentním tvůrčím prostředkem a doplňkem objektivů, které mnoho zákazníků zakoupí v sadě s tělem fotoaparátu“, říká Ludovic Drean, Product Manager u společnosti Nikon Europe. A dodává: „Očekáváme, že mnozí zákazníci (například studenti fotografie) uvítají tento objektiv jako dostupnou volbu pro rozšíření svého fotografického systému.

Fotoaparát Nikon kategorie „bridge“ s velkým rozsahem zoomu

Společnost Nikon Europe s potěšením oznamuje uvedení fotoaparátu COOLPIX P90, jednoho z prvních kompaktních fotoaparátů na světě s 24x zoomem začínajícím širokoúhlou ohniskovou vzdáleností. Snadno použitelný fotoaparát kombinuje vysoce výkonný zoom s velkým rozsahem (nabízející současně širokoúhlý objektiv i superteleobjektiv) a výkonné funkce, a stane se tak ideálním společníkem uživatelů požadujících famózní kvalitu výrobků Nikon v snadno přenosném provedení.

Styl, rychlost a jednoduchost

Společnost Nikon Europe uvádí inovovanou sérii fotoaparátů COOLPIX S zahrnující přístroje COOLPIX S630, COOLPIX S620, COOLPIX S230 a COOLPIX S220. Všechny čtyři modely fotoaparátů byly vytvořeny na základě hlavní myšlenky: nabídnout uživatelům kompaktní fotoaparáty s vynikajícím stylem, rychlostí a jednoduchostí ovládání.

COOLPIX L100, COOLPIX L20 a COOLPIX L19

Společnost Nikon Europe s potěšením oznamuje uvedení tří nových, dostupných a vzrušujících fotoaparátů COOLPIX: COOLPIX L100, COOLPIX L20 a COOLPIX L19. Všechny tři fotoaparáty jsou vybaveny vysoce kvalitními funkcemi pro snadné fotografování při současném zachování dostupné ceny. S vynikajícími objektivy NIKKOR, snadnou přenosností a jednoduchou volbou funkcí, jako je Automatická volba motivových programů, režim Úsměv a Varovná indikace mrknutí, má nyní pořízení skvělých snímků na dosah skutečně každý.

26-01-2009 - Amsterodam | Nizozemsko

Nikon Pro získává již popáté v posledních pěti letech cenu APA

Nikon Pro, časopis pro firemní zákazníky, získal popáté v posledních pěti letech cenu APA Award a překonal tak rekord mezi 350 dalšími konkurenty. V roce plném ocenění – včetně dvou cen Gold DIWA, dvou cen EISA a tří cen TIPA za fotoaparáty a objektivy – je získání této prestižní ceny za „Nejlepší mezinárodní publikaci roku“ dalším potvrzením úsilí společnosti Nikon o poskytování kvalitních produktů ve všech oblastech.