Nikon Imaging | Česká republika | Europe

01-06-2017

Rezavá krása

Společnost Nikon vydává sérii makrofotografií, která odhaluje pozoruhodný kontrast mezi přírodou a rozkladem způsobeným vlivem času

Amsterdam, Nizozemsko, 1. června 2017 – Nová fotografická série, kterou dnes zveřejnila společnost Nikon, odhaluje působivý kontrast mezi svěžími švédskými lesy a zrezivělými vozidly na „hřbitově“ automobilů „Bilkyrkogården Kyrkö Mosse“ poblíž rezidenční čtvrti Ryd ve městě Linköping ve Švédsku.

Úchvatný protiklad zachytil makrofotograf Alberto Ghizzi Panizza, aby předvedl schopnosti objektivů Micro NIKKOR společnosti Nikon. Oblast Bilkyrkogĺrden Kyrkö Mosse nabídla pro focení jedinečnou kulisu v podobě mnoha vraků postupně mizejících v bažinaté půdě lesa, z nichž některé pocházejí až ze 40. let 20. století a pomalu podléhají působení matky přírody.

Fotografická série zahrnuje snímky autosedaček zpustošených požárem, zbarvené poklice kol potápějící se do rašeliny a palubní desky pokryté hustým zeleným mechem.

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8G

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S VR Micro-Nikkor 105 mm f/2,8G IF-ED

Alberto sérii nafotil pomocí následujících objektivů Nikon D500, Nikon D810 a Micro NIKKOR:

AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8G: Tento velmi snadno ovladatelný kompaktní objektiv určený pro zachycování jemných detailů poskytuje úchvatné makrosnímky i snímky běžných objektů a portrétní snímky. Clona umožňuje zdůraznit fotografovaný objekt na příjemně rozostřeném pozadí a dovoluje získat ostré snímky za nízké hladiny osvětlení.

AF-S DX Micro NIKKOR 85 mm f/3,5G ED VR: Kompaktní a lehký makroobjektiv formátu DX s vysoce kvalitní optikou. Měřítko zobrazení 1:1 tohoto objektivu dovoluje pořizovat makrosnímky extrémně jemných struktur a detailů v životní velikosti.

AF-S VR Micro-Nikkor 105 mm f/2,8G IF-ED Tento objektiv je vybaven systémem redukce vibrací společnosti Nikon druhé generace (VR II), který umožňuje flexibilitu při fotografování z ruky. Je to také skvělý společník pro focení zdálky, např. při fotografování zvířat ve volné přírodě.

AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8G ED: Tento objektiv je kompaktní i všestranný a umožňuje uživateli zachycovat jak krajinu, tak makrofotografie. Nejkompaktnější makroobjektiv společnosti Nikon pro makrofotografii a běžnou fotografii. Má vestavěný systém korekce na krátké vzdálenosti (CRC), který umožňuje kvalitní fotografování zblízka.

Alberto Ghizzi Panizza o svých zkušenostech říká: „V makrofotografii jde o neustálé hledání zajímavých barev a struktur, takže Bilkyrkogården Kyrkö Mosse pro mě byla říše divů. Objektivy Micro NIKKOR mi umožnily v ostrém detailu zachytit 60 let trvající boj mezi opuštěnými auty a matkou přírodou, která se snaží vydobýt si svůj les zpátky. Čtyři objektivy, které jsem při tomto focení použil, byly klíčové pro to, abych se dostal blíž k akci a odhalil „rezavou krásu“ dříve nevídaným způsobem.“

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8 ED

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8G

Fotografové, které série „Krása rzi“ inspirovala a kteří chtějí rozvíjet svůj potenciál v oblasti makrofotografie, mohou zde využít výhod promoakce s nabídkou cashbacku na objektivy Micro NIKKOR tady.

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8G

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 85 mm f/3,5G ED VR